Bestil denne ehandels-løsning. Du kan prøve en demo før du bestiller.

Valg af e-handel løsning

Hvilken e-handel løsning du skal vælge afhænger bl.a. af dit produkt, din strategi (f.eks. hvordan du vil markedsføre din netbutik), dine kompetencer (hvis du f.eks. har erfaring med webdesign og/eller programmering) og dit budget.

Hvis du ikke sælger et fysisk produkt, men derimod en tjenesteydelse, så har du muligvis ikke behov for en decideret e-handel løsning. Du vil sikkert kunne nøjes med en alm. hjemmeside med en simpel bestillings- eller kontaktformular. Denne artikel forudsætter dog at du skal bruge en "rigtig" e-handel løsning, og jeg vil i det følgende hjælpe dig i valget af denne.

Der findes et hav af forskellige shopløsninger, men hvilken skal man vælge? Det første valg du skal gøre dig, er om det skal være en færdiglavet løsning, eller om du vil lave din e-handel løsning selv. Til sidstnævnte mulighed er Open Source systemet osCommerce nok den mest populære løsning. Efter min opfattelse kræver det nok en smule erfaring med PHP inden du kaster dig ud i denne løsning. Besidder du ikke denne erfaring, vil jeg anbefale at du i første omgang vælger en færdiglavet e-handel løsning hos en af de mange udbydere som tilbyder dette. Her er Scannet og DanDomain blandt de mest populære.

Endnu har jeg ikke den store erfaring med de forskellige shopløsninger, da jeg i første omgang vil prøve kræfter med osCommerce. Mit valg bunder i at jeg ønsker at benytte søgemaskineoptimering som en væsentlig del af markedsføringen af min webshop, og det understøtter de fleste færdiglavede shopløsninger ikke (jeg er i hvert fald endnu ikke stødt på nogen). Hvis du også vil gøre brug af søgemaskineoptimering, må du altså finde en alternativ løsning. F.eks. osCommerce som eftersigende skulle kunne tilpasses til SEO. Har du ikke mod på at "rode" med systemet selv findes der flere firmaer som har specialiseret sig i dette system.

Hvis du ikke arbejder med søgemaskineoptimering, er der dog ikke umiddelbart nogle problemer i at vælge en af de færdiglavede e-handels løsninger. Ofte ligner systemerne meget hinanden, så det vil være naturligt at prisen indgår som en væsentlig faktor når du skal træffe dig valg. Husk dog altid at afprøve en demo af den shopløsning du har kig på, så du kan få be- eller afkræftet om det er den rigtige løsning.
Endelig kan det være en fordel at vælge en fleksibel e-handel løsning, hvor det f.eks. er muligt at lave specifikke tilretninger eller købe yderligere funktioner hen ad vejen.